Здравейте.Абе от известно време имам един странен шум струва ми се от към таблото.Значи някво шумолене,цигъркане,само в движение независимо на скорост или по инерция все го има и при неравен път и по големи вибрации при висока скорост е по силно.Струва ми се че е вътре в купето някаде от към таблото но не съм сигурен колкото и да се ослушвам не мога да разбера от де точно иде.Мислех че има боклуци у дупките на вентилацията ама кат спра дан духа пак го чувам и на място не се чува.Някой имал ли е такъв странен проблем.Благодаря предварително!
Известие
Collapse
No announcement yet.
Странен шум от към таблото
Collapse
X
-
Ами има само 2 болтчета дето трябва да развъртиш та да можеш да махнеш с яко дърпане черната пластмаса дето е сложена точно пред километража, обаче да ти кажа не знам дали тоя шум е от там... аз имам сума ти шумове дето ме дразнят ма се отказах да разбирам какви са! примерно като дам на контакт откъм таблото почва нещо да бръмчи, абе въобще пращи трещи отсекъде ако се ослушваш. Има лек за твоя проблем:
Усилваш музиката повече и спираш да ги чуваш145 1.9 JTD '99
Comment
-
Черната пластмаса не се сваля с дърпане, а съвсем интелигентно. Хората са си го измислили.
1. Отвиват се двете болтчета
2. Сваля се воланът в най-долно положение
3. С плоска отвертка или дори с пръст се бърка в двата края на отвора м/у таблото и волана и се натискат двете палчета, които държат пластмасата
4. Voila - пластмасата излиза сама
пс: и моето табло поскърцва, мисля да ми подложа дунапрен. Във всеки случай като натисна пластмасата спира да скърца. Ама така не мога да карам166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Comment
-
Първоначално публикувано от tonov3. С плоска отвертка или дори с пръст се бърка в двата края на отвора м/у таблото и волана и се натискат двете палчета, които държат пластмасата
4. Voila - пластмасата излиза сама145 1.9 JTD '99
Comment
-
Понеже заглавието на темата отговаря точно на моя симптом, ще я използвам, за да ви попитам и аз. Надявам се, колегат да не се сърди.
Като дам на контакт започва да се чува едно като жужене откъм таблото. Нали се сещате, все едно ток тече.Най-вероятно си е постоянно, когато колата е на контакт или в движение, просто от двигателя спира да се чува като потегля. Може да си въобразявам, но мисля, че като закрия с ръка датчика за климатика (там дето се слагат стотинки
) намалява леко. Не знам дали има връзка, но онзи ден спряха да ми светят врътките на парното. Първо не светеше само дясната и после изведнъж изчезнаха и останалите. Не знам дали преди да спрат да светят пак се е чувал тоя звук. Дано е съвпадение.
Та някви идеи? Нормално ли е? От къде бучи? Трябва да се заслушам, за да го чуя, но се дразня като знам, че го има.Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
Mazda 6 2.3 2005
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от tonovВътре има моторче с перкаЗа датчика на климатика.
А на врътките просто са ти изгорели крушкитеЕбаси кефа.
Мерси много. Тъпотии питам, ама какво да се прави. За врътките на парното ясно, че са крушки, ама се бях замислил да не би нещо да окъсява или да се е оголила някоя жица и затова да се е разбучало и да са изгорели лампите наведнъж.
Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
Mazda 6 2.3 2005
sigpic
Comment
-
Извинете, че и аз ще се намеся, ама като става дума за странни шумове, това за жуженето при контакт го има и при мене, ама ако изчакаш на контакт по-дълго без да палиш спира. (това не ми се струва странно), по-странното е, че има едно много интересно тиктакане като часовник (не винаги се получава) като запаля и известно време като е по-тихо се чува тик так тик так, даже първия път се уплаших да нямам бомба в колата
Някой чувал ли е подобно нещо?Alfa 145 1.6 TS 16V '99
Toyota Corolla 1.4 VVTi
Comment
-
Първоначално публикувано от blabla...като става дума за странни шумове, това за жуженето при контакт го има и при мене, ама ако изчакаш на контакт по-дълго без да палиш спира. ...166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
Comment
-
Първоначално публикувано от tonovПървоначално публикувано от blabla...като става дума за странни шумове, това за жуженето при контакт го има и при мене, ама ако изчакаш на контакт по-дълго без да палиш спира. ...Alfa 145 1.6 TS 16V '99
Toyota Corolla 1.4 VVTi
Comment
-
Първоначално публикувано от blablaПървоначално публикувано от tonovПървоначално публикувано от blabla...като става дума за странни шумове, това за жуженето при контакт го има и при мене, ама ако изчакаш на контакт по-дълго без да палиш спира. ...А и може да се провери дали това бръмчи. Даваш на контакт и натискаш копчето за рециркулация, ако е от клапата ше смени звука. Ако го натискаш много бавно, може да уцелиш и междинен момент в който да спре съвсем.
166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
Comment
-
Абе хора я си сложете музика и стига се ослушвахте за тия клапи и работи. Аз като дам на контакт нещо почва да бучи като все едно си в електроцентрала, а пък другото почва да вика: "трак - трак - трак", като часовник. Какво от това? Като си пусна климатика, духа студено. Като си затворя клапата с копчето спирам да дишам на Камаз-а отпред газовете. Като си сложа на Auto, си поддържа само температура. Ако всичко си ви работи, недейте да се притеснявате толкова за такива дребни неща. Иначе те скърцат един куп работи. Седалката, таблото пука, като си отворя прозореца на легналите полицай се дочува деликатно как работи окачването. По Цариградско заради кръпките все едно се возиш във влак. Като минеш през дупка, всичко накуп трещи, като пък спреш на пешеходна пътека некой зад теб те напсува и ти свири. На светофара ако не тръгнеш след като светне зелено до 10 ns (10 / 1 000 000 000 сек.) се почва едно свирене. Звуци колкото искаш, това да хване човек да си пише докато е в колата какво е чул само докато иде на работа, ще види че е събрал материал за специалните ефекти на цял един филм. То малко май се отплеснах с глуспости... sorry за offtopic -а145 1.9 JTD '99
Comment
Comment